Van'da inci kefali operasyonunu!

Van'da inci kefali operasyonunu!

Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme göçü sürerken, ekiplerin düzenlediği operasyonda Edremit ilçesindeki Engil Çayı'nda bin metre uzunluğunda misina ağı ele geçirildi.

Van Gölü'nün tek balık türü inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan- 15 Temmuz tarihleri arasında tatlı sulara göç ediyor. Bu göç yolculuğu görsel şölen sunarken, kaçak avcıların yakalanması için de jandarma, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, polis ve Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri, gece gündüz denetim yapıyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, bir ihbar üzerine Edremit ilçesindeki Engil Çayı'nda denetim yaptı. Denetimlerde çayda ağ olduğu tespit edildi. DHA ekibinin anbean görüntülediği operasyonda, ekipler suya girerek, kaçak avcıların suya bıraktığı bin metre uzunluğunda misina ağını çıkardı. Ağ, imha edilmek üzere araca konuldu.

‘EL KOYMASAYDIK YAKLAŞIK 10 TON BALIK AĞA YAKALANIRDI’Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammed Demir, dünyanın en büyük tuzlu ve sodalı suyu olan Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin tatlı sulara göçünün 15 Nisan tarihi itibarıyla başladığını belirterek, şöyle konuştu:

Burada halkımıza seslenmek istiyorum. 3 aylık yasak döneminde balığımızı avlamayalım, satmayalım, tüketmeyelim ve avlanmasına müsaade etmeyelim. Yasak başladığından bugüne kadar 15 tonu ölü, 3 ton da canlı olmak üzere 18 ton balığa el konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.