Hakkari'de çiftçilere 81 milyon tl destek verildi

Hakkari'de çiftçilere 81 milyon tl destek verildi

Hakkari valisi ve belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Yapılan Brifinge Katıldı.

Vali Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Yapılan Brifinge Katıldı

Hakkari valisi ve belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen ve diğer birim yöneticileri ile birlikte Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan brifing toplantısına katıldı.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde ve alt birimlerinde yürütülen faaliyet ile çalışmalar hakkında hazırlanan brifingleri inceleyen Vali Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen ve birim yöneticilerinden devam eden projeler hakkında bilgiler aldı.

 İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen gerçekleşen toplantıda;

- İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve bağlı birimlerinin mevcut personel ve teçhizat durumu,

- Hakkâri’de üretimi yapılan ürünlerin yıllık bazdaki artış oranları,

- İl merkezi ve ilçelerde bulunan gıda işletmeleri ve üretim tesisleri,

- Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta yaşanan aksaklıklar ve hayvan sağlığına yönelik yapılan çalışmalar,

- Tarım ve hayvancılık alanlarında yapılan desteklemeler,

- Kırsal kalkınma faaliyetleri,

- İl ve ilçelerdeki mevcut seracılık ve sera sayıları,

konularında bilgiler verdi.

 Toplantıda 2023 yılı kırsal kalkınma yatırımları kapsamında çeşitli projelerle 106 çiftçimize 21 milyon 546 bin Türk Lirası hibe desteği sağlandığı ve yine 2023 yılında hayvancılık ve tarım alanlarında tamamlanan projeler ile toplamda 6 milyon 62 bin Türk Lirası hibe desteği sağlandığı belirtildi.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı içerisinde tarım ve hayvancılık başta olmak üzere verdiği destekler kapsamında Hakkarili çiftçilerimize 2023 yılı içerisinde toplam 81 milyon Türk Lirası destekleme ödemesi yapıldığı ve 2024 yılında uygulanmak üzere 25 adet projenin fon kaynaklarına başvurusunun yapıldığı belirtildi.

Vali Çelik, katılımcılara çalışmaları ve verdikleri bilgiler için teşekkür ederek, devam eden çalışmalarında başarılar diledi.

428612169-122133718520052847-2237586499285689007-n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum