Vali Çelik, Hakkari sorunları için Bakanlarla görüştü

Vali Çelik, Hakkari sorunları için Bakanlarla görüştü

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, ilde yapılacak olan yatırımları görüşmek üzere Ankara’ya giderek Bakanlarla görüştü.

Hakkari’de göreve başladığı günden beri merkez, ilçe, belde, köy ve mezraları ziyaret ederek, buralardaki sorun ve sıkıntıları yerinde tespit eden ve vatandaşların evine konuk olan Vali Ali Çelik,  Hakkari sorunları için Ankara’da bakanlarla görüştü.

Vali Çelik, Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Gebel. Başkan yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte, Hakkari’nin sanayi ve teknoloji alanındaki yatırımları ile planlanan projelerini konuşmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı makamında ziyaret etti.

İlimiz sanayi ve yatırım ortamının iyileştirmesi için yapılabilecek çalışmalar üzerine istişarelerde bulunulan ziyarette, projesi biten Yüksekova Organize Sanayi bölgesinin altyapı yatırımlarına bir an önce başlanması gerektiği ile Hakkkari OSB( Organize Sanayi Bölgesi ) projesi için yapılabilecek çalışmalar üzerine konuşuldu.

Vali Çelik daha sonra, Hakkâri’nin ticaret alanındaki potansiyelini arttırmak, bu yöndeki hizmetlerin geliştirilmesi ve vatandaşlarımızın taleplerini iletmek üzere Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ı makamında ziyaret etti. Hakkâri'nin ticaret alanında ihtiyaç duyduğu projeler ile taleplerin masaya yatırıldığı ziyarette, İlimizde bulunan sınır kapılarındaki sorunlar başta olmak üzere;

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere sınır kapısına kapasite artırımı yapılması, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan Üzümlü sınır kapısının 2024 programına alınarak yerleşke iyileştirme ve kapasite artırımı yapılması, Hakkari’nin Derecik ilçesinde bulunan sınır kapısının araç trafiğine açılması gibi konular ele alındı.

Ziyaret sonrası Vali Ali Çelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a kabul destekleri için şükranlarını arz etti.

2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.