Vali Akbıyık'tan kandil mesajı

Vali Akbıyık'tan kandil mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Mevlid Kandili dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Vali Akbıyık Mevlid Kandili mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Yüce Allah'ın son elçisi Hz. Muhammed (SAV)'in, kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajları, günümüzde çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.

İnsanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz'in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah'ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

O, insanların en hayırlısı, Allahü Teâlâ’nın (c.c) son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi ve son Peygamberdir. Sevgili Peygamberimizin öğreti ve ahlakını hayatımızın her safhasında aklımızdan çıkarmadan yaşamak ve sünneti seniyeye uygun olarak sürdürmek temennisindeyiz.

Bu vesileyle, Mevlid Kandili'nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ'dan niyaz ediyor, tüm Hakkârili hemşerilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.