Vali Akbıyık'ın Miraç Kandili mesajı

Vali Akbıyık'ın Miraç Kandili mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Miraç Kandili dolayısı ile Mesaj yayımladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Vali Akbıyık mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgi ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, manevi değerlerin güç kazandığı, içerisinde bolca feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandiline erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Miraç, Yüce Peygamberimiz (S.A.V)'in Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız terakki ufkudur. Miraç mucizesi, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Miraç, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, yeryüzünün iki mübarek mabedi olan, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yani ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir. Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için ilahî rahmet ve lütuflarla doludur. 

Bu önemli gecede bizlere düşen görev Miracın ruhu, manası ve taşıdığı evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmek, kutlu yolculuğunun anlamını kavramak ve insan olarak vazifelerimizi daha güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışmaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Miraç Kandili’nin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini, ülkemizdeki sıkıntıları ortadan kaldırmasını yüce rabbimden diliyor, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.