Vali Akbıyık'ın Berat Kandili mesajı

Vali Akbıyık'ın Berat Kandili mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Beraat Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Vali,Akbıyık mesajında şu ifadelere,i yer verdi: "İslam Dünyasında rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç aylardan biri olan,  Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi, Berat Kandili’ne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, milletimize ve tüm insanlığa karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür.

Bu mübarek gün ve geceleri fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Kandilini’ni en içten dileklerimle kutlar, bu mübarek gecenin milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.