Vali Akbıyık'ın 18 Mart mesajı

Vali Akbıyık'ın 18 Mart mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesaji yayımladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Vali Akbıyık mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlarken, aynı zamanda huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu cennet toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anma günü olan Şehitler Günü’nü de idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.

Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle, 108 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek büyük destan yazmıştır.

Tarihimizin her döneminde, milletimizi esir etmek isteyenlere ve vatanımızın bütünlüğüne kast edenlere karşı göğsünü siper eden, bir an bile tereddüt etmeksizin canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz destanlar yazmıştır. Bu kutsal vatan, kahraman ecdadımızın bizlere emanetidir. Bu emanete layıkıyla sahip çıkmak, bu topraklar üzerinde hayat süren milletimizin her ferdinin vatan borcudur.

Bugün aziz vatanımızda hür bir şekilde yaşıyorsak ve şanlı bayrağımız gökyüzünde gururla dalgalanıyorsa, elbette ki bunu, imkânsızı başaran Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz. "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" diyen Gazi Mustafa Kemal’e, "Haydi oğlum git, ya Gazi ol, ya Şehit" diyerek oğullarını uğurlayan annelere, vatan toprağından vazgeçmemek için bile bile canlarını feda eden 57. Alay’ın kınalı kuzularına, tarihimizi sırtında taşımaya kalkan ve bunu başaran Seyit Onbaşı’ya; tüm şehit ve gazi ecdadımıza borçluyuz.

Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, vatan topraklarını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.