Vali Akbıyık: İlk defa Avrupa’ya öğrenci gönderiyoruz

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ARGE ve Proje Birimi bilgilendirme toplantısında konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, ilk defa Avrupa’ya öğrenci gönderdiklerini söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE ve Proje Birimi tarafından yürütülen "ERASMUS Projeleri" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş ile ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı. 

Hakkari Evinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Vali İdris Akbıyık, kentte başlattıkları eğitim seferberliğinin devam ettiğini ve bu sayede eğitimde iyi bir ivme yakaladıklarını söyledi.

‘Birinci meselemiz eğitim’ diyen Vali Akbıyık, öğrencilerin akademik faaliyetlerinin yanında rehberlik, sosyal etkinlik, sportif faaliyetler, görsel sanatlar ve müzik alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı sürdürdüklerini belirtti. 

Valilik olarak başlattıkları projelere değinen Vali Akbıyık, “Hakkari'de uygulanan ve sosyal hayatın her alanına odaklanan projelerle okuyan, araştıran, sorgulayan öğrenciler yetişmek için geliştirilen projelerin yanında uluslararası projelere de ağırlık veriyoruz. Okul Eğitimi Akreditasyonu ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında Avrupa hareketlilikleri devam ediyor. İlimiz mesleki eğitim akreditasyonu alan 47 ilden biri olmuş. Okul eğitimi akreditasyonunda ise akredite olan 79 ilden biri olmuştur. İlk defa Hakkari’den öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu 300 kişiyi Avrupa’ya gönderiyoruz. Emeği geçen tüm eğitim camiamıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Vali Akbıyık, bütün bu projelerin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların verdiği desteğin önemine dikkat çekti ve destekleri için teşekkürlerini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'de  Erasmus projelerinin detayları hakkında bilgi verip Hakkari eğitimine olan kazanımlara değindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.