UMKE ekibi Narin için seferber oldu

UMKE ekibi Narin için seferber oldu

Yüksekova ilçesine bağlı Köşkönü (Pişqesri) köyünün Dağdibi mezrasında rahatsızlanan Narin İşleyen (16) için Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) seferber oldu.

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Köşkönü (Pişqesri) köyüne bağlı Dağdibi mezrasında rahatsızlanan Narin İşleyen'in yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı bölgeye ambulans sevk edilemeyince UMKE’ye bilgi verildi. Bunun üzerine bölgeye UMKE’nin paletli ambulansı sevk edildi. Ekipler, uzun uğraşlar sonucu mezra yakınına ulaşabildi. Yürüyerek eve giden ekipler, ilk müdahalenin ardından Narin'i sedyeyle yaklaşık 500 metre taşıyarak ambulansa ulaştırdı.   

Ekiplerin 5 saatlik zorlu mücadelesinin ardından İşleyen, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Narin İşleyen’in babası Mehmet Sıdık İşleyen, kızının karın ağrısı şikayetlerinin artması üzerine ekiplere haber verdiğini belirterek, "Akşam saatlerinde kızımın sancılarının artması üzerine durumu 112 çağrı merkezine bildirerek yardım istedim. Ancak yoğun kar ve tipi nedeniyle paletli kar ambulansı 5 saatlik bir çalışma sonucunda köye gelerek kızıma ulaştı. Kar kış demeden her an yanımızda olan ve yardıma koşan sağlık çalışanlarına ve UMKE ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

whatsapp-image-2023-02-03-at-11-02-10.jpeg

whatsapp-image-2023-02-03-at-11-03-02.jpeg

whatsapp-image-2023-02-03-at-11-03-38.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.