Türkiye'deki herkesin kişisel verileri internete sızdı

Türkiye'deki herkesin kişisel verileri internete sızdı

Türkiye'de milyonlarca kişinin vatandaşlık numarasından, tapu bilgilerine kadar kişisel tüm bilgilerinin yer aldığı platform olan e-Devlet'teki bilgiler sızdırıldı.

İsmi ifşa olan bir internet sitesinde Türkiye’de yaşayan herkesin Türkiye Cumhuriyeti kimlik bilgisi, telefon numarası ve adresi ücretsiz üyelik karşılığında kolayca bulunabildiği; tapu ve diğer özel bilgilerin ise ücretli üyelik karşılığında alınabildiği öne sürüldü.

Söz konusu sitede toplam kullanıcının 5 bin 195 olduğu görüldüğü belirtildi. 

Bilişim Uzmanı ve T24 yazarı Füsun Sarp Nebil, konuyla ilgili bağlandığı Halk TV canlı yayınında, "Kişisel veriler çok önemli, her türlü şey yapabilirler. Bir kere telefon dolandırıcılarının en başta kullandığı veriler bunlar" bilgilerini aktardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.