Türkiye'de bireysel silahlanma artıyor

Türkiye'de bireysel silahlanma artıyor

Türkiye’de 25 milyon ruhsatsız silah bulunduğunu belirten CHP Milletvekili Şevkin, Meclis'e konuyla ilgili bir araştırma önergesi sundu.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 2018’de 7 bin 630 olan silah bulundurma ruhsatı alan kişi sayısının 2021 yılında 16 bin 569 olduğunu, Türkiye’de toplam 2,5 milyon ruhsatlı, 25 milyon da ruhsatsız silah bulunduğunu söyledi.

'Acil olarak masaya yatırılmalı'

Cumhuriyet'ten Mehmet Aka'nın haberine göre; Şevkin, “Öyle ki bireysel silahlanma nedeniyle küçük çocukların dahi yanlışlıkla ebeveynlerini öldürdüğü gerçeğiyle karşı karşıya kalınmaktadır. Ülkemizde her yıl 350 kadın cinayeti işlenmektedir. Kadın cinayetlerinin büyük çoğunluğunun ateşli silahlarla gerçekleştirildiği açıktır” dedi.

Şevkin, söz konusu durumun 'acil olarak' masaya yatırılması gerektiğini ifade ederken, Meclis'e konuyla ilgili bir araştırma önergesi sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.