TÜİK Verilerine Göre Enflasyonda Hafif Gerileme

TÜİK Verilerine Göre Enflasyonda Hafif Gerileme

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekim ayında %2,55 artarken, yıllık enflasyon %32,87 olarak gerçekleşti.

 

TÜİK verilerine göre, eylülde aylık enflasyon %3,23, yıllık enflasyon ise %33,29 seviyesindeydi. Ağustos ayında aylık artış %2,04, yıllık artış %32,95 olurken; temmuzda bu oranlar sırasıyla %2,06 ve %33,52 olarak açıklanmıştı.

Bu veriler, son aylarda enflasyonda sınırlı bir yavaşlama eğiliminin sürdüğüne işaret ediyor.

ENAG’ın açıkladığı alternatif verilere göre ise, Ekim 2025’te E-TÜFE aylık %3,23, yıllık %65,49 artış gösterdi. Böylece ENAG verileri, TÜİK’e kıyasla iki kata yakın daha yüksek bir yıllık enflasyon oranına işaret etti.

Ekonomistler, hem resmi hem de bağımsız verilerin, gıda, kira ve enerji fiyatlarındaki artışların tüketici üzerindeki baskısının sürdüğünü ortaya koyduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.