TMMOB'den vergi zamlarına tepki

TMMOB'den vergi zamlarına tepki

"İktidar, kendi politik tercihlerinin ve gösteriş ekonomisinin yarattığı yıkımın altında ezilen halkı rahatlatacak tedbirler almak yerine, krizin yükünü tümüyle yurttaşlara bindiren vergi ve harç zamlarıyla durumu daha da kötüleştirmektedir."

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), son dönemde yapılan zamlar, yaşanan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından yapılan açıklamada, AKP iktidarın, seçimlerin öncesinde ekonominin iyi olduğuna, ülkenin büyüdüğüne ve refahın arttığına ilişkin çıkışlarını hatırlattı.

İktidarın birbiri ardına zam ve vergi artışlarına başladığını belirten Koramaz, şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır devam eden ekonomik kriz nedeniyle alım gücü iyice düşen geniş halk kesimlerinin hayatını iyice zorlaştıran bu zam ve vergiler, ekonominin içinde bulunduğu gerçek durumu gösterdiği kadar, AKP'nin yalana ve sahte algılara dayalı siyaset anlayışını da göstermektedir."

"Emekçilerin ücretleri her geçen gün eriyor"

Seçimlerin ardından Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybına bağlı olarak ithalata dayalı her üründe büyük fiyat artışlarının yaşandığını belirten Koramaz, gıda maddelerinden akaryakıta kadar temel tüketim maddelerinde yüzde 30'lara varan zamların alım gücünü iyiden iyiye düşürdüğünü söyledi.

Koramaz açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK'in artık hiçbir güvenilirliği olmayan enflasyon rakamlarıyla üzeri örtülmeye çalışılan bu pahalılık karşısında emekçilerin ücretleri her geçen gün erimektedir.

Asgari ücretlere ve kamuda çalışanlara yapılan zamlar, yaşanan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında hiçbir anlam ifade etmemektedir.

AKP, kendi yaptığı zamları değersizleştirmek için yüksek enflasyonu bir ekonomi politikası haline getirmiştir."

"Sessiz kalmayacağız"

Koramaz, "İktidar, kendi politik tercihlerinin ve gösteriş ekonomisinin yarattığı yıkımın altında ezilen halkı rahatlatacak tedbirler almak yerine, krizin yükünü tümüyle yurttaşlara bindiren vergi ve harç zamlarıyla durumu daha da kötüleştirmektedir" dedi.

Krizin bedelinin emekçilere ödetilmesine sessiz kalmayacaklarını belirten Koramaz, vergi artışları ve harç zamlarının geri alınması çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum