TikTok'un geleceği tehlikede

TikTok'un geleceği tehlikede

Forbes’a açıklama yapan eski çalışanlar, resmi şirket yazışmaları ve belgelerle birlikte TikTok’un kendi fenomenlerini yarattığını iddia etti.

TikTok'un ilgi çekmeyecek videoları bile sırf viral olması için kendisinin öne çıkardığı iddia edildi. Webtekno'nun Forbes’tan aktardığıı haberine göre 3 TikTok ve çatı şirketi ByteDance'in 3 çalışanı, resmi şirket yazışmaları ve belgelerle birlikte TikTok’un kendi fenomenlerini yarattığını iddia etti.

“Heating” (ısıtma) adı verilen bu işlem, TikTok ve ByteDance çalışanlarının kasıtlı olarak elle belirli hesapları ve videoları öne çıkarması anlamına geliyor.

“Heating Kural Kitabı” isimli bir belgeyi de Forbes çalışanlarına sunan itirafçılar, videoların belirli bir izlenme hedefini tutturmak için özenle ayarlandığını ve videoların hemen hemen tüm TikTok kullanıcılarına gösterildiğini belirtiyor.

Tabii ki benzer elle öne çıkarma işlemlerini Facebook, Twitter ve Instagram da yapıyor ancak bu şirketler bu tarz “Heating”leri sadece küresel sağlık kuruluşları, idari birimler ve benzeri önemli meseleler için kullanıyor ve bunu yaptıklarını açıkça belirtiyor.

TikTok ise bu işlemi markaların reklamını yapmak, viral olacak akımlar başlatmak ve kendi fenomenlerini yaratmak için kullanıyor ve tüm bunları kullanıcılardan saklıyor.

3 eski TikTok çalışanı, şirkette Heating’i kullanan çalışanların belirlenen videolara ek olarak kendi hesaplarını, eşlerinin, aile üyelerinin, akrabalarının ve arkadaşlarının hesaplarını da öne çıkardığını iddia ediyor. Hatta şirketten kovulan bazı eski çalışanların daha önce Heating için para aldığını ve bu işlemleri diğer çalışanlardan gizlemediklerini tam tersine çalışanların birbirlerini teşvik ettiklerini belirtiyor. Eski çalışanlar ayrıca şirketin sadece Çin ve ABD’nin Los Angeles eyaletindeki çalışanların Heating yapabileceğini gösteren belgelerin, onlar için hazırlanmış kitapçıkların ve eğitim materyallerinin de birer kopyasını Forbes çalışanlarına sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.