Suriye'de kimyasal saldırıyı kim düzenledi?

Suriye'de kimyasal saldırıyı kim düzenledi?

Lahey merkezli Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Paskalya bayramı nedeniyle ara verdiği Han Şeyhun kimyasal saldırı soruşturmasına yeniden başlama kararı aldı.

Suriye’nin İdlib kentindeki Han Şeyhun bölgesine 4 Nisan’da düzenlenen kimyasal saldırının faillerinin bulunması için şu ana dek ciddi bir çalışma yapılmazken, Lahey merkezli Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), uzaktan yürüttüğü soruşturma sürecine yeniden başlayacak.

Ortodoks Hristiyan aleminin kutladığı Paskalya bayramı nedeniyle kimyasal saldırıyı soruşturma sürecine ara veren OPCW, soruşturmaya devam etme kararı aldı.

Olay yerinde elde edildiği öne sürülen görüntüler ve materyaller üzerinde uzaktan soruşturma yapan OPCW, kimyasal saldırıyı düzenlediği iddia edilen Suriye uçaklarının havalandığı ve bu nedenle ABD’nin saldırısına uğrayan Şayrat hava üssüne uzman gönderme kararı alabilir.

RUSYA, OPCW'NİN YERİNDE SORUŞTURMA YAPMASINDAN YANA

Rusya, olayın aydınlatılması için yerinde soruşturma yapılmasını istiyor.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta yaptığı açıklamada, OPCW misyonunun ABD’nin füze saldırısı düzenlediği Şayrat hava üssü ile Han Şeyhun’a gitmesi gerektiğini belirtmişti. Lavrov, İdlib’deki kimyasal olayın soruşturulmasına yönelik olarak OPCW bünyesinde bir misyon kurulmasını önerdiklerini de ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.