Sosyal yardım miktarları açıklandı

Sosyal yardım miktarları açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni sosyal yardım miktarlarını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki destek tutarını yükselttiklerini açıkladı.

Bakan Yanık “Mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450-600 lira destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz” dedi.

Sosyal yardımlara 'Çocuk destek bileşeni' ismiyle yeni bir program da dahil edildi.

Bakan Yanık buna göre “Çocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceklerini belirtti.

Yanık, “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” dedi.

Aile destek programı ile doğalgaz desteklerinde ödeme miktarı da arttı.

Ayrıca Türkiye Aile Destek Programı'na başvurusu kabul edilen ancak Elektrik Tüketim Desteği alamayan hanelere en fazla 216 TL'ye kadar kilovatsaat karşılığı destek verilecek.

Article sh

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.