Şırnak Barosu vatandaşları ağaç kıyımına karşı toplu dilekçe eylemine çağırdı

Şırnak Barosu vatandaşları ağaç kıyımına karşı toplu dilekçe eylemine çağırdı

Şırnak Barosu, binlerce ağacın kesilmesine karşı vatandaşları 'toplu dilekçe vermeye' çağırdı: Anayasal ve temel vatandaşlık haklarımızı kullanalım.

Şırnak’ta yapılan ağaç kesimlerine karşı hazırlanan basın açıklamaları, rapor ve suç duyurularından sonra Şırnak Barosu Çevre ve Kent Komisyonu toplu dilekçe vermeye hazırlanıyor. Komisyon’un hazırladığı Orman Kesimlerini Durdurma konulu dilekçe ile tüm vatandaşların anayasal haklarını kullanmalarına yönelik çağrı yaptı.

Konu ile ilgili bütün anayasal haklarını kullanacaklarında ısrarcı olacaklarını belirten Çevre ve Kent Komisyonu Başkanı avukat Fadıl Tay “Bu etkinliğin farkındalık oluşturacağını düşünüyoruz. Şırnak’ta ilk defa böyle bir yola başvuruyoruz. Sonuç alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Hazırladıkları talep dilekçesinde Anayasa’nın 169’uncu maddesine ve 56’ıncı maddesine vurgu yapılacağını belirten Tay, “Şırnak Valiliği’ne verilmek üzere bir talep dilekçesi hazırladık. Bu talep öncesinde bu maddelerde herkesin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu ile ilgili anayasal ve temel vatandaşlık hakları ile ilgili vatandaşlarımızın haklarını kullanmalarına yönelik duyarlılık oluşturmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Ağaç kesimleri karşısında susmayacaklarını ifade eden Tay, “Bu bir başlangıç olacak. Çünkü halkımızın hem örnek teşkil etmesi hem de haklarını savunmalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.