Sinema projelerine 1,8 milyon lira destek

Sinema projelerine 1,8 milyon lira destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 30 senaryo ve diyalog yazım projesine 624 bin lira, 31 kısa film yapım projesine 975 bin lira ve 4 animasyon film yapım projesine 215 bin lira destek verilecek.

Gazete Duvar'ın haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, senaryo ve diyalog yazım ile kısa film yapım ve animasyon film yapım türlerindeki desteklerini açıkladı. 30 senaryo ve diyalog yazım projesine 624 bin lira, 31 kısa film yapım projesine 975 bin lira ve 4 animasyon film yapım projesine 215 bin lira olmak üzere toplamda 65 projeye 1 milyon 814 bin lira destek verilecek. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yeni ve nitelikli eserlerin üretimiyle Türkiye sinemasının gelişimine ve gençlerin sektöre adım atmalarına imkan sağlayacak destekler için, sinema sektörü ve bakanlık temsilcisinden oluşan 8 kişilik kurul tarafından değerlendirme yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.