Sine’de madde bağımlısı 45 bin kişi var

Sine’de madde bağımlısı 45 bin kişi var

İran'ın Sine kentinde uyuşturucu madde bağımlısı 45 bin kişinin olduğu belirtildi.

Sine polisinin madde bağımlılığı hakkında hazırladığı raporda, Sine’de 45 bin kişinin uyuşturucu madde kullandığı, ayrıca kamusal alanlardaki madde kullanımının yüzde 27 oranında arttığı bilgisine yer verildi.

Sine Polis Komutanı Yardımcısı Lütfullah Darabi, uyuşturucu madde bağımlılarının yüzde 45’inin haşiş, yüzde 30’unun ise tiryak kullandığını ifade etti.

Daha önce 25 yaş üstü grupta uyuşturucu madde kullanımı olduğunu kaydeden Darabi, şimdi se madde kullanımının 18 yaşa kadar düştüğünün aktardı.

Geçtiğimiz 11 aylık süre zarfında Sine’de 2 bin 861 kişi uyuşturucu madde kullanımı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Komisyonu’nun 22 Şubat’ta düzenlediği toplantıda konuşan Sine Valisi İsmail Zarei Koşa, uyuşturucu madde bağımlılarının yüzde 45’inin haşiş, yüzde 30’unun ise tiryak kullandığını ifade ederek son zamanlarda ise marijuana kullanımının arttığına dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.