Şimşek, siyasete girmeyecek

Şimşek, siyasete girmeyecek

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin AK Parti Sözcüsü Çelik "Aktif siyaseti düşünmüyor" açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın mensuplarına AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Şimşek'in AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etmesi olağanüstü bir durum olmadığını belirten Çelik, "Kendisi aktif siyasete dönmeyi düşünmüyor. Aktif siyaseti düşünseydi kendisine parti mekanizmalarımız açıktır. Ancak destek veremeye hazır olduğunu beyan etti" dedi.

Çelik, ittifak görüşmeleriyle ilgili, "Yeniden Refah Partisi çeşitli sebeplerle aday çıkarma kararı aldı. Süreç böylece kapanmış oldu, ittifak koalisyon demek değildir. Olağanüstü bir şey yok, her şey kontrol altında. Yürüyen süreçler var. Başlamayan süreçler de var. Hepsi hakkında bilgi sizlere vereceğim" açıklamasında bulundu.

Şimşek: Yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum

Görüşme sonrası Twitter üzerinden açıklama yapan Şimşek ise, her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazır olduğunu belirterek, yurtdışında finans kuruluşlarındaki işleri nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım.

Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.