Şifalı Bitkiler

Şifalı Bitkiler

Bitkilerin birçok şifalı çeşidi vardır. Şifalı bitkiler adı üzerinde kişilere fayda sağlayan bitkilerdir.

Bitkilerin birçok şifalı çeşidi vardır. Şifalı bitkiler adı üzerinde kişilere fayda sağlayan bitkilerdir. Şifalı bitkileri aktarlardan satın alabilirsiniz. Hangi bitkinin nasıl tüketildiğini, ne kadar yenmesi gerektiğini aktarlara sorarak öğrenebilirsiniz. Bitkilerin bir hastalığı kesinlikle iyileştirebileceği söylenemez. Fakat iyi gelmesi daha yüksek bir olasılık olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmişten günümüze şifalı bitkiler ile tedavi sağlamak genelsek bir tedavi şeklidir. Bazı şifalı bitkilere bakılacak olursak;

Zencefil

Şifalı bitki dediğimizde aklımıza gelen ilk bitkidir. Vitamin ve mineral bakımımdan zengin olan zencefil bitkisi sağlık içinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. İştah açıcı, metabolizmayı hızlandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.

Zerdeçal

Genelde Yemeklerde baharat olarak kullandığımız zerdeçal içerisinde bulunan birçok vitamin ve mineraller bakımından sağlığa yararı olan bir şifalı bitkidir. Mide ekşimesi, mide ağrısı, kabızlık gibi sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelen bir bitkidir.

Ihlamur

Kış günlerinde grip ya da soğuk algınlığı olduğumuz zamanda ilk aklımıza gelen çay ıhlamurdur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan, soğuk algınlıklarının, farenjit, öksürük gibi rahatsızlıklar için gelen bir bitkidir.

Adaçayı

Çok geçmiş yıllardır bu yana kullanılan adaçayı bitkisi tedaviler için kullanılan bir bitkidir. Hazımsızlığa, adet düzensizliğine, adet ağrılarına, soğuk algınlığına, baş ağrısına, boğaz ağrısını giderici ve öksürüğü önleyici etkilere sahiptir. Şifalı bitkiler için https://www.arifoglu.com/bitki-urunleri sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.