Sezon Sonu Galatasaray’da Büyük Bir Yaprak Dökümü Bekleniyor

Sezon Sonu Galatasaray’da Büyük Bir Yaprak Dökümü Bekleniyor

Galatasaray, yeni yapılanmaya gittiği sezonda aldığı kötü sonuçlar nedeniyle ligi şampiyonluk yarışının son derece uzağında bitirdi.

 

Galatasaray, yeni yapılanmaya gittiği sezonda aldığı kötü sonuçlar nedeniyle ligi şampiyonluk yarışının son derece uzağında bitirdi. Türkiye Kupası’ndan da erken bir şekilde elenen Galatasaray, sadece UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna kalarak önemli bir başarı elde etti. Bahsegel verilerine göre Avrupa Ligi haricinde tarihinin en kötü sezonunu geçiren Galatasaray’da sezon sonunda çok ciddi bir yaprak dökümü bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon 30 milyon Euro’ya yakın bir transfer bütçesi ile gençleşme adımları atan Galatasaray’da önümüzdeki sezon bazı oyuncuların olmamasına kesin gözü ile bakılıyor. Galatasaray’da birçok futbolcunun önümüzdeki sezon transfer söylentileri doğrultusunda Avrupa’nın birçok kulübüne gitmesi bekleniyor. Sezon her ne kadar Galatasaray açısından kötü geçse de bazı futbolcuların parlak grafiklerinin olması, transferin gözdesi olmalarına yol açıyor. İşte sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan futbolcular:

Domenec Torrent

Galatasaray tarihinin en kötü teknik direktörleri arasında yer alan Domenec Torrent, sezon sonunda futbolculardan ziyade ayrılmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri olarak görülüyor. Özellikle Haziran ayında Galatasaray’da yapılacak başkanlık seçiminde yeni gelen başkanın Torrent ile yollarını devam ettirmeyeceği ihtimali kuvvetli bir ihtimal olarak biliniyor. Galatasaray ile 1 sezon daha sözleşmesi bulunan Torrent’in uygun bir fesih bedeli ile gönderilmesi, yeni başkan adaylarının da en önemli planları arasında yer alıyor.

Babel ile Uygun Zemin Hazırlanamazsa Yollar Ayrılacak

Galatasaray’da sözleşmesi sezon sonu erecek olan Ryan Babel ile sezon sonunda yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Takımda en yüksek maaş yüküne sahip isimlerden biri olan Babel’in, önümüzdeki sezon maaş konusunda indirim yapmaması durumunda Galatasaray’dan ayrılması bekleniyor. Gelecek yeni yönetimin Babel konusunda planı belirsizken, Babel’in ise Galatasaray’da uygun şartlarda futbol hayatını sürdürmek istediği biliniyor.

Feghouli Gidecek İsimlerden Bir Diğeri

Galatasaray’ın güncel maaş bütçesinin önemli yüklerinden biri olarak görülen ve sezon sonunda sözleşmesi erecek olan Feghouli’nin takımdan ayrılması ve Arap ülkelerinden birine transfer olması bekleniyor. Galatasaray’da 3 milyon Euro’yu aşkın maaş alan ve bu nedenle sıklıkla eleştirilen Feghouli ile hiçbir yönetimin sözleşme uzatması beklenmiyor. Verimsiz bir sezon geçiren ve son dönemlerde de ciddi anlamda formdan düşen Feghouli, Galatasaray’dan yeni ve uygun fiyatlı bir sözleşme dahi alamayacak gibi görünüyor.

Taylan Antalyalı da Gidecek İsimlerden Biri

Galatasaray’da bu sezon en çok eleştirilen ve performans olarak da olumsuz anlamda öne çıkan Taylan Antalyalı’nın sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılması bekleniyor. Yerli kontenjanı nedeniyle ciddi anlamda bir avantaj sağlayan ancak performansı nedeniyle orta sahadaki yaşanan problemin bir türlü çözüme ulaştırılamamasına yol açan Taylan’ın sezon sonunda Süper Lig takımlarından ya da İtalya Seri A takımlarından birine gitmesi bekleniyor.

Kerem Aktürkoğlu Satılacak

Galatasaray’ın bu sezon en önemli isimlerinden biri olan, gerek ligde gerekse Avrupa Ligi’nde gösterdiği performans ile Avrupa kulüplerinin radarına giren Aktürkoğlu’nun gelecek sezon iyi bir bonservis bedeli ile kulüpten ayrılması bekleniyor. Güncel piyasa değeri 20 milyon euro olarak görülen Kerem Aktürkoğlu’nun sezon sonunda Avrupa kulüplerinden birine gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Mostafa Mohamed Fransa Yolcusu

Mısırlı yıldız forvet Mostafa Mohamed’in geçtiğimiz sezon devre arasında Fransız ekipleri tarafından istendiği ancak yönetimin müsaade etmediği biliniyor. Yaşanan bu gelişme sonrasında performansında ciddi anlamda düşüş olan ve forma şansı bulamayan Mohamed’in ise halen daha Fransız ekiplerinin radarında olduğu biliniyor. Önümüzdeki sezon ünlü futbolcunun Touluse veya Atalanta gibi kulüplere, en azından kiralık olarak satın alma opsiyonuyla gitmesi bekleniyor.

Victor Nelsson da Avrupa Yolcusu

Galatasaray’ın stoper tandeminin önemli parçası olan Victor Nelsson’un önümüzdeki sezon Avrupa kulüplerinden birine transfer olması bekleniyor. Bu sezon gerek ligde gerekse Avrupa Ligi’nde son derece başarılı bir performansa imza atan Victor Nelsson’un, önümüzdeki sezon iyi bir bonservis bedeliyle satılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Marcao’ya Teklifler Var

Galatasaray’da ilk 11’in vazgeçilmez isimlerinden biri olan ve defans hattının bel kemiği olarak tanımlanan Marcao’nun önümüzdeki sezon artık Avrupa seviyesine sıçrama yapması bekleniyor. Galatasaray’da 3 sezondur istikrarlı ve başarılı bir performans sergileyen Marcao’nun kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedellerinden biriyle satılması bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.