Yüksekova'da besicilerin kış hazırlığı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde besiciler kış hazırlıklarına başladı.

Kış mevsiminin uzun ve sert yaşandığı ilçede, bu sene istedikleri verimi alamayan hayvan yetiştiricileri, kış için hazırlık yapıyor.

Besiciler, hayvanlarının kışlık yiyeceği için büyük zahmetle biçtikleri otları, bir süre kurumaya bıraktıktan sonra bağ şekline getirerek, ahırlara yakın yerde özenle istiflemeye başladı.

Besici Taner Ercan, Yüksekova'da kış mevsiminin 6 aya yakın sürdüğünü, bu kapsamda hazırlıklara şimdiden başladıklarını söyledi. Hayvanların kışlık yem ihtiyaçlarını karşılamak için yazın 1,5 ay bu iş için çalıştıklarını anlatan Ercan, "Beşatlı köyünde oturuyorum. İlk önce tırpanla biçtiğimiz otları şimdi toplayıp köye götürüyoruz. Bu çalışmaları yapmazsak, hayvanlar kış mevsiminde aç kalır. 15 gün boyunca biçtik, 2-3 gündür topluyoruz. Şu ana kadar 3 bin bağ ot topladık. Kış için bize yeter. Hayvancılıktan başka yapacağımız bir iş yok. Bu sene havalar erken ısınmadığı için verim iyi değildi" dedi.

Besicilerden Fehmi Akış da, ot taşıma işlemi yaptıklarını anlatarak, "Bu sıcakta böyle çalışmak insanı yoruyor. Emek isteyen bir şey. Her sene aynı çalışmayı yapıyoruz. Geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Daha Kaç Can Kaybı Yaşanacak?
Vatandaşlara Kar Uyarısı
Yaralı Boynuzlu Baykuş Kurtarıldı
Hakkari’de toprağa verildi
Hakkari’deki feci kazanın görüntüleri çıktı