Yüksekova Çevre Yoluna Kavuşuyor

Yüksekova - Şemdinli Karayolunu şehir içine girmeden Hakkâri - Van Karayolu'na bağlayacak olan 5 kilometrelik yeni çevre yolunun yapımına Yeni Mahalle mevkisinden başlandı.

Yeni çevre yolu; Güngör, Güzereşi ve Kani Haydar Mahallesi güzergâhlarını takip edilerek Şemdinli yoluna çıkacak.

Çevre yolu çalışmaları ile ilgili Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yapan Şantiye Sorumlusu Ayhan İstekli, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek,  “Dmc Yapının almış olduğu ihale ile 20 kamyonumuz 14 eskortumuzla çalışmalarımız devam ediyor. 1 metre zayıf zemini kazıp üstünde 2 metre taş dolgu il devam ediyoruz. “ dedi.

Geçen yıl Oremar Kavşağına kadar çalıştıklarını belirten İstekli,  “Oremar kavşağından artan kilometre çalışmalarımız devam ediyor. Allah’ın izniyle bu yılsonuyla çevre yolumuzu alt yap çalışmalarını bitirmeyi düşünüyoruz. Şuan kazı yaptığımız yolun genişliği 50 metre, uzunluğu ise 5Bin 200 önce zayıf zemini kazıp onu dışarıya atıyoruz. Yerine aryeto dediğimiz taşları getirip doldurup o şekilde çalışmalarımız devam ediyor” sözlerini kullandı.

Karayolları yetkililerden aldığımız bilgilere göre başlatılan proje ile ilgili olarak, “Yüksekova Çevre Yolu 7,5 km bölünmüş yol ve yan yollardan oluşan bir projedir. Üstyapısı bitümlü sıcak karışım kaplamadır. Bugün itibariyle Yeniköprü – Yüksekova ayrımdan başlayan,  havaalanı bağlantısını sağlayan 2,2 km’lik kısım bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol seviyesinde tamamlanmıştır. Dağlıca yolunu kesip Şemdinli’ye bağlanan yolda toprak işleri, sanat yapıları devam etmektedir. Zemin yerleştirmesi yapılan kesimlerde kaya, dolgu ve sanat yapıları çalışmaları devam etmektedir. 7,5 km uzunluğundaki Yüksekova Çevre Yolunun 2018 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir” açıklaması yapıldı.

Yorum Yap
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Hakkari Haberleri Haberleri

Kazada ağır yaralanan Sude kurtarılamadı
Van’da Kardeş Kavgası Can Aldı
Kazanın detayları belli oldu
Hakkari’de araç zap suyuna uçtu
30 Uzman Kadro Tahsis Edildi