Yeni meskenleri Ağrı Dağı

Yaz aylarını Kuzey Yarımküre'de geçirip kışın gelmesiyle güneye göç eden yeşilbaş ördekleri, Iğdır'daki sulak alanlara geldi.

Şarkılara konu olan yeşilbaş (Anas platyrhynchos), özellikle renkleri dolayısıyla en çok ilgi çeken ördek türleri arasında yer alıyor.

Yaz aylarında Kuzey Yarımküre'ye giden yeşilbaş ördekleri, kışın başlamasıyla birlikte güneye doğru göçe başlıyor.

Birçoğu Afrika'ya göçmeden kışı Asya, Amerika ve Avrupa'nın güneyinde geçiren yeşilbaş ördekleri, konakladıkları sulak alanlara da renk katıyor.

Bazıları evcilleştirilerek besi ördeğine çevrilen türün erkekleri de renklerinin güzelliğiyle dikkati çekiyor.

Uzun bir göç yolculuğunun ardından Iğdır'a ulaşan ördekler, Ağrı Dağı'nın eteklerindeki Bulakbaşı ve Karasu sazlıklarında konaklıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gün İçinden Haberleri

Genç Kadın Ölü Bulundu
Ranta geçit vermeyeceğiz
Kürtleri sıkıştığınızda hatırlamayın
Barodaki kaydını sildirdi
2’si ağır 15 işçi yaralı