VEDAŞ: Kışa hazırlık çalışmaları tamamlandı

VEDAŞ kış mevsiminin uzun ve çok çetin geçtiği Hakkari, Bitlis, Van ve Muş’ta elektrik şebekelerini kışın zorluklarına hazırlamak için yaptığı çalışmaları tamamladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) 2017’nin Nisan ayında Hakkari, Van, Bitlis ve Muş illerinde kışa hazırlık amacıyla başlattıkları çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı. 

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada kışa hazırlık çalışmaları kapsamında “107 adet DM’de bağlantıların kontrol edildi. Arızalı olan hücrelerde çalışmalar yapıldı ve onarıldı. 1248 dağıtım transformatöründe pano değişimi, parafudr ilavesi, işletme ve koruma topraklamalarının kontrol edildi. Ek toprak geçiş dirençleri uygun hale getirildi. Trafo bakımı çalışmaları yapıldı.1.446 km’lik Enerji Nakil Hattında izolatör değişimi, iletken değişimi, kırık direklerin onarımı, sehim alınması ve 11.399 adet sıkıbağ yenileme çalışmaları yapılarak bakımı yapıldı. Kış şartları nedeniyle eğilen 2.274 adet AG/OG direği düzeltildi. Aydınlatmaların arızalı ya da eksik olduğu yerlerde gerekli onarım ve ilaveler tamamlandı. Şebekemizin 208 km’lik kısmında ağaç budaması ve kesimi yapıldı. Ayrıca dağıtım şebekemizde sürekli arıza veren şebeke gruplarımızda şebeke yenileme, ilave tesisler gibi çalışmalarımızın büyük çoğunluğu tamamlanmış olup yılsonu itibariyle tesis çalışmalarımız da tamamlanmış olacaktır” denildi. 

Açıklamada, kar araçlarının ve kar motosikletlerinin bakım ve onarımının da yapıldığı kaydedilerek, zorlu kış şartlarına hazır hale getirildiği ifade edildi. 

Kış öncesi hazırlık çalışmalarına destek verenlere de teşekkür edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizlere destek veren muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Bahsi geçen kışa hazırlık ve şebeke iyileştirme çalışmalarımız sırasında planlı elektrik kesintileri yapmak zorunda kalmıştık. Planlı elektrik kesintileri sırasında enerjisiz kalan halkımızın Şirketimize gösterdiği anlayış nedeniyle de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız. Kış dönemi boyunca oluşabilecek arıza durumlarına karşı arıza onarım ve bakım ekiplerimizin teyakkuz halinde olacağını değerli halkımızın bilmesini isteriz. Kışa hazırladığımız şebekemizin en büyük düşmanı kaçak elektrik kullanımındaki aşırılıktır. Maalesef kış döneminde diğer aylara göre enerji tüketimi 2 (iki) katına çıkmaktadır. Bu durum şebekemizin aşırı yüklenmesine ve dolayısıyla da elektrik arızalarının artmasına neden olmaktadır. Kış mevsiminde mağduriyet yaşanmaması için kaçak elektrik kullanımının tercih edilmemesini önemle rica ederiz”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Maden eylemi meclise taşındı
7 büyüklüğünde deprem riski var
‘Aile Sağlık Merkezi' yapılıyor
Hakkari İİMEK toplantısı yapıldı
Konteyner kurulumu başladı