Van’daki 4 Bin Dosya Artık Hakkâri’de Görülecek

Hakkâri’de kurulan 1. ve 2. İdare Mahkemeleriyle birlikte, daha önce Van’da görülen 4 binin üzerindeki idari dava dosyası, 2026 yılı Ocak ayı itibarıyla Hakkâri’de görülmeye başlandı.

Yeni mahkemelerin faaliyete geçmesiyle birlikte yargı süreçlerinin hızlanması, vatandaşların adalete erişiminin kolaylaşması ve dosya yükünün azaltılması hedefleniyor. Böylece Hakkâri’de açılan idari davalar, bundan sonra kentteki idare mahkemelerinde karara bağlanacak.

Söz konusu sürecin hayata geçirilmesinde emeği geçen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, Hakkâri 1. İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Seydibey’e, Hakkâri 2. İdare Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Bayram’a ve Adalet Bakanlığı ile idari yargı mensuplarına teşekkür edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Hakkari'deki Gözaltılara Tepki
218 Esnaf Kepenk İndirdi
Çığla Kapanan Yolu Tek Başına Açtı
2 Aracın üzerine yine taş düştü!
Hakkâri Devlet Hastanesi’ne Teşekkür