Türkiye'de ilk defa Hakkari'de Kullanımı Başladı (VİDEO)

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte ilk olarak trafik birimlerinde uygulanmaya başlanan yaka kamerası sisteminin farklı hizmet alanlarında da yaygınlaştırıldığını duyurdu.

Açıklamada, Türkiye’de ilk kez Esendere Kara Hudut Kapısı, Derecik Umurlu Kara Hudut Kapısı ve Üzümlü Kara Hudut Kapısı’nda görev yapan personelin aktif olarak yaka kamerası kullanmaya başladığı belirtildi.

Ses ve görüntü kaydı yapabilen yaka kameralarının aynı zamanda gelişmiş yüz tanıma sistemine sahip olduğu ifade edilen açıklamada, uygulama ile personelin görev güvenliğinin artırılmasının yanı sıra vatandaşlarla yürütülen işlemlerin daha şeffaf, güvenilir ve denetlenebilir şekilde kayıt altına alınmasının hedeflendiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Hakkari’de Etkinliklerle Kutlandı
Kayalar Köyü’ne Ziyaret
böyle görüntülendi (VİDEO)
Hakkari’deki süreçlere eleştiri
Türkiye birincisi oldu