Türfent: 13 ay sonra hakim karşısına çıktı

13 aydır tutuklu olan gazeteci Nedim Türfent'in ilk duruşması bugün görüldü. 7 saat süren duruşmada tanıklar baskı altında ifade verdiklerini anlatırken, Türfent tahliye edilmedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2016 yılında uygulanan sokağa çıkma yasakları döneminde yaptığı haberler nedeniyle 13 ay önce tutuklanan gazeteci Nedim Türfent’in ilk duruşması görüldü.

Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.50’de başlayan duruşmaya Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevide bulunan Nedim Türfent SEGBİS ile bağlandı.

Duruşmayı Ben Gazeteciyim İnisiyatifi, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Özgür Gazeteciler İnisiyatifi üyelerinin aralarında olduğu çok gazeteci ile  Uluslararası Af Örgütü temsilcileri de izledi.

20 tanığın ifadesine dayanarak tutuklanan Türfent'in davasının ilk duruşmasında dinlenen 13 tanıktan 12'si ifadelerini baskı altında verdiklerini beyan ederken; yaptığı haberler nedeniyle tutuklandığını anlatan Türfent örgüt üyeliği suçlamalarını redederek, yaptığı işin gazetecilik olduğunu söyledi.

Türfent'in savunmasının ardından söz alan avukatları SEGBİS yöntemini eleştirdi ve müvekilllerinin gazetecilik mesleği nedeniyleyargılandığını anlatarak; bir hukuk garabeti ile karşılaştıklarını; siyasi bir dosya olan dava dosyasında hayal gücünden öteye gitmeyen iddia ve suçlamalar olduğunu savundular. Avukatlar Gazeteci Türfent'in tahliye edilmesini talep ettiler

Avukat savunmalarının ardından karar için ara veren mahkeme heyeti Gazeteci Nedim Tülfent'in tutukluluğunun devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 9 Ağustos tarihine erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Daha Kaç Can Kaybı Yaşanacak?
Vatandaşlara Kar Uyarısı
Yaralı Boynuzlu Baykuş Kurtarıldı
Hakkari’de toprağa verildi
Hakkari’deki feci kazanın görüntüleri çıktı