Tuncer Bakırhan: Kürtler dilsiz yaşamak istemiyor, onurluca yaşamak istiyor

1 Şubat Dünya Rojava ile Dayanışma Günü kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşte konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Suriye’de 30 Ocak’ta imzalanan anlaşmanın uygulanmasının bölge barışına katkı sunacağını belirtti.

Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünden Ofis AZC Plaza’ya kadar gerçekleştirilen yürüyüşe, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve on binlerce kişi katıldı. Yürüyüş, alkış, slogan ve zılgıtlarla sona ererken, AZC Plaza önünde basın açıklaması yapıldı.

“Kürtler Suriye’nin demokratik bir parçası olmak istiyor”

Kürtlerin demokrasi, eşitlik ve hukukun tanınmasını istediğini belirten Bakırhan, “Kürtler Suriye’nin demokratik bir parçası olmak istiyor ancak kimliği, statüsü ve haklarıyla birlikte olmak istiyor” dedi.

30 Ocak’ta imzalanan anlaşmaya dikkat çeken Bakırhan, anlaşmanın uygulanması halinde bölgesel barışa katkı sunacağını vurgulayarak, “Eğer Suriye rejimi bu anlaşmaya uyarsa Ortadoğu kazanır, Türkiye kazanır, hepimiz kazanırız” şeklinde konuştu.

“Kürtler statüsüz ve dilsiz yaşamak istemiyor”

Kürt halkının kimlik ve statü talebini dile getiren Bakırhan, “Kürtler statüsüz yaşamak, dilsiz yaşamak istemiyor. Onurluca yaşamak istiyor” dedi. Rojava devriminin unutulamayacak bir süreç olduğunu belirten Bakırhan, uluslararası kamuoyuna da dayanışma çağrısında bulundu.

“Kürtler tehdit değildir”

Kürtlerin hiçbir halka tehdit olmadığını savunan Bakırhan, “Bizim mücadelemiz inkârın ve reddin sona ermesi içindir. Tekçilik bittiği zaman demokratik bir zeminde insanca yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Öcalan ve Barzani’ye teşekkür

Bakırhan, konuşmasında Abdullah Öcalan, Mesud Barzani, Neçirvan Barzani ve Bafil Talabani’ye de teşekkür ederek, Kürtler arasında birlik çağrısı yaptı. “Tarihte ilk defa dört parçada Kürtler Rojava konusunda birlik oldu” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Fatih’te Bina Yenileme Süreçlerinde Güven ve Estetik Yaklaşım İçin Vera Mimarlık
Sevgililer Günü’ne Özel, Aşkı Yansıtan Pırlanta Mücevherler
Carats Pırlanta: Sevgililer Günü’nde Işıltınızı Laboratuvar Pırlantalarıyla Taçlandırın
Cenazesi Urfa’ya götürülmesine izin verilmedi
YURUPA: Mobilyada Dijital Dönüşümün ve Modern Tasarımın Öncüsü