Hakkari ve Van illerinde toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelen, Ankara’da ise siyaset ve güvenlik bürokrasisinin üst düzey isimlerini makamlarında ziyaret eden Sılehi Aşireti Lideri Mehmet Alayı Atlı, bu kez Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Ünsal Bulut’u Hakkari merkezdeki evinde ağırladı.
Bulak Mahallesi Atlılar Caddesi’ndeki evinde samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, bölgedeki toplumsal birlik, devlet ile vatandaş arasındaki güven ve dayanışma konuları öne çıktı.
Ziyaret sırasında aşiret mensuplarıyla birlikte misafirini kapıda karşılayan genç lider Mehmet Alayı Atlı, görüşmenin Hakkari ve çevresinde devlet ile toplum arasındaki güçlü iletişimin pekiştirilmesi açısından önemli bir anlam taşıdığını belirtti.
Ziyaret sonrası Hakkari Objektif habere açıklamalarda bulunan Sılehi Aşireti Lideri Mehmet Alayı Atlı, kent merkezi, Yüksekova ve Van başta olmak üzere bölgede farklı kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldiğini, son olarak da Ankara’da üst düzey temaslarda bulunduğunu söyledi.
Toplumdan gelen talepleri dinleyerek ilgili makamlara ilettiğini ve sorunların çözümü için devlet ile halk arasında köprü görevi üstlendiğini ifade eden Atlı, “Bölge insanımızın samimiyeti ile devletimizin üst düzey yöneticilerinin iradesi birleştiğinde, güçlü bir birlik ve beraberlik ruhu ortaya çıkıyor.” dedi.
Atlı, son olarak kendisini evinde ziyaret eden Tümgeneral Ünsal Bulut’a nazik ziyareti dolayısıyla teşekkür etti.