Suriye-Türkiye hattında silah kaçakçılığı

Suriye’den kaçak silah, Kalaşnikof tüfek ve mermi getiren aralarında emniyet müdürleri, polis ve avukatların bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Suriye-Türkiye hattında silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen aralarında emniyet müdürleri, polis ve avukatların bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Odatv’den Toygun Atilla’nın haberine göre, Suriye-Türkiye hattında gerçekleşen silah kaçakçılığı, şebekeye kurye olarak çalışan bir avukatın Diyarbakır'a geçerken üç Kalaşnikof tüfekle yakalanması ile ortaya çıktı.

Gözaltına alınarak sorgulanan avukat, silahların Suriye'den Tel Abyad'da dış görev bünyesinde çalışan polisler tarafından getirildiğini söyledi.

Silah kaçakçılığı yapan polislerin belirlenmesinin ardından operasyon yapıldı.

Yapılan operasyonda aralarında emniyet müdürleri U.E ve Ö.A'nın yanı sıra polislerin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Kaçak silahları yurda sokan polislerin Suriye Tel Abyad'da dış görev bünyesinde çalışan polisler olduğu belirtildi.

Suriye Tel Abyad'da görev yapan polislerin Suriye'den getirdikleri silahları Akçakale'den Türkiye’ye soktukları ve Türkiye'de aracılar aracılığı ile sattıkları öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gün İçinden Haberleri

Genç Kadın Ölü Bulundu
Ranta geçit vermeyeceğiz
Kürtleri sıkıştığınızda hatırlamayın
Barodaki kaydını sildirdi
2’si ağır 15 işçi yaralı