Son anket: Hangi parti yüzde kaç oy alıyor?

Yöneylem Araştırma Merkezi'nin ağustos ayı anketine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a asla oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 56.9. Milletvekili seçiminde ise Millet İttifakı önde.

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi Ağustos ayı araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırma 26 istatistiki bölgeye bağlı 27 ilde 3 bin 40 kişiyle yapıldı. 

Araştırmada 'Bu pazar milletvekilliği seçimi olsa kime oy verirdiniz?' sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti yüzde 25.8, CHP ise yüzde 21.9 oy aldı.

 Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti'nin oyları yüzde 31.5'e CHP'nin oyu Yüzde 27.1'e ulaştı. HDP barajı geçerken MHP baraj altında kaldı. İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 14.7 olarak hesaplandı. 

"Hangi İttifaka oy verirsiniz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 36.7'si Millet İttifakı derken yüzde 34.7'si Cumhur İttifakı seçeneğini işaretledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoan'a asla oy vermeyeceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 56.9 oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

3 gazeteci tutuklandı
Arama sona erdi
Taksim 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
İkinci yüzyıl vurgusu
8,5 milyar TL borç bırakmış