'Sıcaklıklar 30 yılın rekorunu kıracak'

Meteoroloji aşırı sıcaklara karşı uyarı yaptı: Sıcaklıklar son 30 yılın rekorunu kıracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü artan sıcaklıkların son 30 yılın rekorunu kıracağını belirterek vatandaşları uyardı. Meteorolojiden yapılan açıklamada “Özellikle yaşlılar ve çocuklar öğle saatlerinde dışarı çıkmasın. Herkes bol bol sıvı tüketsin. Dışarı çıkmak zorunda olan şemsiye kullansın” denildi. Meteoroloji uzmanları, cumadan sonra İstanbul’un 40 dereceyi, Antalya’nın 42 dereceyi, İzmir’in 37 dereceyi, Adana’nın da 39 dereceyi göreceğini açıkladı.

Hüriyet’te yer alan habere göre, Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini bildiren uzmanlar şöyle konuştu;

“İstanbul’da hava sıcaklığı şu anda 34 derece, İzmir’de 37, Ankara’da 33, Antalya’da 32 derece. Bu sıcaklıklar bile yüksekken, cuma gününden itibaren sıcaklıklar artacak. Örneğin pazar günü sıcaklıkların İstanbul’da 40 dereceye, Ankara’da 37, Adana’da 39, Antalya’da 42 dereceyi bulması bekleniyor. Mevsim normallerinde olan tek yer Karadeniz kıyı kesimi. Özellikle İç Anadolu’da, başta Ankara olmak üzere son 30 yılın sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

18 Şüpheli Tutuklandı
Tiktok Filigransız Video İndir (2026) – %100 Çalışan Güncel Yöntemler
Hakkari Çekici ve Yol Yardım: Zirvelerin Gölgesinde Güvenli Yolculuk
Ekonomide Geri Dönüşümün Gücü: Güncel Hurda Fiyatları ve Profesyonel Hurdacı CeysanGeriKazanim.com
kitapbasimmerkezi.com Türkiye’nin En Güvenilir Kitap Basım Sitesi Mi?