Şemdinli'de yılın ilk Newroz ateşi yakıldı

Newroz startının verilmesinin ardından Şemdinli kırsalında bulunan Dola Rewşenê’de ilk ateş yakıldı.

Maraş merkezli depremde yaşamını yitirenlere adanan Newroz için Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), kentte bulunan HDP binası önünde açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP milletvekillerinin de aralarında olduğu kalabalık bir grup, Şemdinli-Yüksekova karayolunda bulunan Dola Rewşenê'de Newroz ateşi yaktı.

Gençler ve kadınların yoğunlukta olduğu kutlamada, Newroz şarkıları söylendi. Gençler, Newroz ateşinin üzerinde atlarken, ortaya renkli görüntüler ortaya çıktı.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, yasaklara rağmen her yerde Newroz ateşini büyüteceklerinin mesajını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Hakkari'de aranan 113 şahıs yakalandı
Maden eylemi meclise taşındı
7 büyüklüğünde deprem riski var
‘Aile Sağlık Merkezi' yapılıyor
Hakkari İİMEK toplantısı yapıldı