Şemdinli’de İsrail tepkisi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar İsraillin Filistin saldırılarına yönelik protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen protesto yürüyüşüne, AK parti belediye başkanı Tahir Saklı, AK Parti ilçe başkanı Fahri Şakar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Covid -19 tedbirlerine uyarak cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan  ziraat bankası önünde basın açıklamasını okuyan Tügva  İlçe Temsilcisi Yaser Özer şu ifadelerde bulundu.

''Bu itibarla işgalci Siyonist güçlerin kutlu Ramazan ayında haremimize ve orada ibadet eden kardeşlerimize karşı gerçekleştirdikleri vandalca saldırı bütün İslam milletlerini hedef alan bir saldırıdır.Horlanan Bizim izzetimiz aşağılanan bizim dinimiz akan bizim kanımızdır.Tüm unsurlarıyla ve imkanlarıyla ümmet buna karşı aynı sertlikte karşı koymalı asla zaaf göstermemeli ve hareminin ismetine leke sürdürmemelidir dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler tekbir getirerek İsrail'i kınadı.

Belediye Başkanı Tahir Saklı’da, Şemdinli’de halk meydanlarda  bütün koronavirüs önlemleri  rağmen onlara engel olamıyoruz. Yıllardır islam’ın ve  Filistin üzerindeki Amerika’nın ve İsraillin zulmünü protesto etmek için vatandaşlar burada artık sosyal medya paylaşımları yeterli değil bu zulmün bir an önce durdurulması lazım dedi. Biz görüyoruz ki ülkemiz ciddi anlamda bu konuda tepkisini gösteriyor'' dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Maden eylemi meclise taşındı
7 büyüklüğünde deprem riski var
‘Aile Sağlık Merkezi' yapılıyor
Hakkari İİMEK toplantısı yapıldı
Konteyner kurulumu başladı