'Şam, IŞİD'in başkentini Kürtlerden almak istiyor'

Suriye, IŞİD'in ülkedeki başkenti konumunda olan Rakka'ya düzenlenecek operasyona katılan YPG'nin, kentin kurtarıldıktan sonra kontrolünü hükümete teslim etmesini umuyor.

İzvestiya gazetesine konuşan Suriyeli vekil Saci Taama, "Demokratik Suriye Güçleri (DSG), daha önce kurtardığı bazı bölgeleri Suriye hükümetine teslim etti. Aynı şekilde, Kürtler Rakka'yı özgürleştirdikten sonra da burayı hükümet ve ordunun kontrolüne verecektir" dedi. 

RAKKA KİME AİT OLACAK?

Rakka'nın kimin kontrolünde geçeceği, kentin kurtarılmasına yönelik adımlar atıldığından beri belirsizliğini koruyor. PYD, Mart 2016'da ilan ettikleri ancak uluslararası alanda kimsenin tanımadığı kuzeydeki federasyona dahil edilebileceğini belirtmişti. Ancak daha sonra, kararın kentte yaşayanlara ait olması gerektiği kaydedildi.

Bölgeden gelen haberlere göre DSG, Rakka'nın kontrolünü kent konseyine bırakabilir ve konsey Şam'a bağlılığını açıklayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Dünya Haberleri

10 bin kişi tahliye edildi
Kürtlere yönelik ırkçılığa yanıt
Kanı yerde kalmayacak
2026 kehanetleri gündemde
Tarihi görüşme