HAKKARİ OBJEKTİF HABER
Milli Eğitim Bakanlığı'nın finansal desteği ile kentteki okulların fiziksel olarak güçlendirilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
İl genelinde bir çok okul yıkılırken 11 okulda ise güçlendirme çalışması yapıldı.
Berçelan Mahallesi Berçelan Caddesi üzerinde bulunan Şehit Çetin Deniz İlk/ Ortaokulu da güçlendirilen okullar arasında yer aldı.
Kolon güçlendirilmesi yapılan okulun dış izolasyon, güvenlik sistemleri, fotoselli musluklar ve aydınlatmalar, iç ve dış cephe boyaması yapıldı.
Böylece öğrenciler, riskleri bertaraf edilmiş, güçlendirilen ve onarılarak yenilenen okullarında, depreme karşı daha güvenli, hijyenik, çevreci ve enerji dostu binada eğitim alma imkânına sahip oldular.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, okulların güçlendirilip onarılmasına destek veren Milli Eğitim Bakanlığı ve ve Hakkari Valiliği yetkililerine teşekkür etti.