Rusya'nın Suriye tasarısı BM Güvenlik Konseyi'nde reddedildi

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki hava saldırıları sonrası BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağıran Rusya'nın Konsey'e sunduğu karar tasarısı reddedildi.

Tasarı, ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yönelik "saldırganlıklarının" kınanması çağrısı yapıyordu.

Rusya'nın dışında sadece Çin ve Bolivya tasarıya destek verdi.

8 ülke tasarının aleyhinde oy kullanırken, 4 ülke de çekimser kaldı.

BM Güvenlik Konseyi'nin bir karar tasarısını kabul etmesi için 15 üyenin 9'unun "Evet" oyu vermesi ve daimi 5 üyeden (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin) hiçbirinin veto hakkını kullanmaması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Kırşehir Su Tesisatçısı — Karasal İklim ve Kireçli Su Kaynaklı Tesisat Sorunlarına Kesin Çözüm
Kürtler savaşa çekilmek istendi
Süreç ve Yasa Çağrısı
Heyetten Açıklama
Hakkari Boya Badana: Sarp Dağların ve Sert Kış Şartlarının Zorluklarına Uygun Çözümler