Rudaw sunucusundan Doğu Perinçek'e: Kürt nasıl Türk olur?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rudaw TV yayınına katıldı. Perinçek'in, "Kürt de biziz Türk de biziz" sözlerine sunucu Dilbixwin Dara tepki gösterdi: "Kürt nasıl Türk olur?"

Rudaw sunucusu Dilbixwin Dara, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Kürtlerle ilgili  sözlerine tepki gösterdi. 

Perinçek, canlı yayında Kürtçe konuşarak, "Türk de biziz Kürt de biziz" dedi. Bu sözlerin üzerine Rudaw sunucusu Dilbixwin Dara, Perinçek'e tepki göstererek, "Sayın Perinçek Kürt nasıl Türk olur? Nerede olmuş bu? Mesela siz Arap olur musunuz? Siz diyorsunuz ki Kürtler Türktür. Kürtler farklı bir millet. Kürtler Türk değil. Sizin Türk olduğunuz gibi. Arap Araptır. Alman Almandır. Kürtler de Kürttür" ifadelerini kullandı. Perinçek ise sunucunun sözlerine yanıt vermedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Bitcoin Teknik Analizi: Takip Edilmesi Gereken Önemli Destek ve Direnç Seviyeleri
Rojin Kabaiş dosyasından çekildi
görevden alınması için başvurdu
Kadir İnanır için mesaj
Yasa bir an önce Meclis'ten geçmeli