Pekin'de vakaların artması üzerine seyahat yasakları getirildi

Çin’in başkenti Pekin’de son bir haftada 137 yeni koronavirüs vakası görülmesi üzerine önlemler artırıldı.

Bir haftadan öne ise Pekin’de 57 gün hiç ülke içinde bulaşan yeni vaka kaydedilmemişti.

Yeni salgının, Şinfandi’de şehrin et ve sebzelerinin %80’inin tedarikinin yapıldığı dev gıda pazarından çıktığına inanılıyor.

Hükümet salgının daha fazla yayılmasını önlemek için harekete geçti. En az 27 mahalle yüksek veya orta derece riskli bölge olarak belirlendi. Bu mahallelerde yaşayanların şehri terk etmeleri yasaklandı.

Düşük riskli bölgelerdekiler şehirden ayrılabilir ancak seyahat izni çıkması için önce Covid-19 testlerinin negatif çıkması gerekiyor.

Bazı uçuşlar iptal edildi ve demiryolu seferleri de en az 9 Temmuz’a kadar azaltıldı.

İlk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitim askıya alındı, spor müsabakaları durduruldu ve yüzme havuzları ile spor salonları kapatıldı.

Yorum Yap
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Kürtler savaşa çekilmek istendi
Süreç ve Yasa Çağrısı
Heyetten Açıklama
Hakkari Boya Badana: Sarp Dağların ve Sert Kış Şartlarının Zorluklarına Uygun Çözümler
Süreç Sabote Ediliyor