Özkaya: Büyük yangınlarımız aynı anda oldu, sıkıntı bu

Orman Genel Müdür Yardımcısı Özkaya: Büyük yangınlarımız aynı anda oldu, sıkıntı bu

DHA'ya konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, yangınların bu kadar büyümesini "Büyük yangınlarımız aynı anda oldu. Sıkıntı bu" sözleriyle değerlendirdi:

Bu sene çok farklı bir şeyle karşı karşıya kaldık. Büyük yangınlarımız aynı anda oldu. Büyük yangınlarla küresel ısınmanın da etkisiyle ekstra iklim şartlarıyla 1 haftalık zaman diliminde karşılaştık. Sıkıntı bu."

2006 ve 2008 yılları ile geçen yıl da benzer yangınlarla karşılaştıklarını belirten Özkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

Aynı anda böyle 5-6 tane büyük yangınla karşılaştığımızı ben bilmiyorum. İstatistiklerimiz de bunu göstermiyor. Geçen yıl; Hatay, Taşköprü, İzmir ve daha sonra da Adana'da yangınlar meydana geldi ama farklı zamanlarda olduğu için bu yangınlarımıza müdahalede hava ve kara gücümüzü doğru yere koordine ettik ve o yangınlara çok büyümeden, etkisini yükseltmeden müdahale edebildik."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gün İçinden Haberleri

Acı Haber: 6 ölü, 11 yaralı
Belediye başkanı beraat etti
Genç Kadın Ölü Bulundu
Ranta geçit vermeyeceğiz
Kürtleri sıkıştığınızda hatırlamayın