Numan Kurtulmuş: “Süreçte Yol Haritası Belirlendi”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim tartışmalarına ilişkin, “Şartlar yerine geldiğinde ara seçim olur” derken, “Barış ve Demokratik Toplum Süreci” için “Karar alınmıştır, yol haritası ortaya çıkmıştır” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özgür Özel’in ara seçim gündemine ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Kurtulmuş, ara seçim kararının yetkisinin Meclis’e ait olduğunu vurguladı.

ARA SEÇİM MESAJI

Kurtulmuş, “Anayasa ve iç tüzüğe göre bu konudaki karar alma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nindir. Şartlar yerine geldiğinde ara seçim olur. Buna karar verecek olan TBMM Genel Kurulu’dur. TBMM Başkanlığı’na bu konuda herhangi bir inisiyatif bırakılmamıştır. Bu yönde açıklama yapanların anayasa ve iç tüzüğü okumalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

“YOL HARİTASI ORTAYA ÇIKTI”

“Barış ve Demokratik Toplum Süreci”ne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, sürecin planlı şekilde ilerlemesi gerektiğini belirtti. Kurtulmuş, “Bu konuda acele etmemiz gerekiyor ancak bu acele, plansız hareket etmemiz anlamına gelmez. Karar alınmıştır, yol haritası ortaya çıkmıştır. Atılacak adımlara ilişkin sorumluluk TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerdedir. Temennimiz, sürecin en kısa sürede tamamlanmasıdır” dedi.

Sürecin ilerlemesi için tüm tarafların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, “Örgütün de kendi sorumluluklarını yerine getirmesi ve silah bırakma sürecinin hızlandırılması en temel beklentimizdir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

‘Barış süreci’ açıklaması
Rabi Mobilya 5 Kapaklı Gardırop İle Odanı Daha Düzenli Hale Getir
Kırşehir Su Tesisatçısı — Karasal İklim ve Kireçli Su Kaynaklı Tesisat Sorunlarına Kesin Çözüm
Kürtler savaşa çekilmek istendi
Süreç ve Yasa Çağrısı