NATO'dan Türkiye mesajı: Tehditlere karşı önlemleri arttıracağız

NATO toplantısının sonuç bildirgesinde, "Türkiye'ye yönelik tehditlere karşı önlemleri artıracağız" denildi. Bildirgede, Rusya ve İran'ın faaliyetlerinden endişe duyulduğu ifade edildi.

 NATO liderler zirvesi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapıldı. 40 ülke liderinin katıldığı zirvenin ardından sonuç bildirgesi yayınlandı.

Bildirgede ittifaka üye ülkelerin “terörle mücadelede birlik ve dayanışma içinde olduğu” belirtildi.

Rusya’nın faaliyetlerinin güvenlik ve istikrarı azalttığı savunulan bildirgede, “Türkiye’ye yönelik tehditlere karşı önlemleri artıracağız. Terörle mücadelede dayanışma içerisindeyiz. Güney sınırından gelen tehditlere karşı önlemleri artıracağız” denildi.

Bildirgede, NATO’nun İran’ın Orta Doğu’daki faaliyetlerinden endişe duyduğu kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Dünya Haberleri

10 bin kişi tahliye edildi
Kürtlere yönelik ırkçılığa yanıt
Kanı yerde kalmayacak
2026 kehanetleri gündemde
Tarihi görüşme