Görev süresi boyunca Hakkâri’nin ekonomik kalkınması için çalıştıklarını belirten Öveç, “Bizim için bu görev sadece bir unvan değil; bir hizmet, bir vicdan meselesi oldu” ifadelerini kullandı.
Hakkâri’nin Türkiye’nin en stratejik illerinden biri olduğuna dikkat çeken Öveç, kentin ekonomik potansiyelinin yıllarca terör nedeniyle tam anlamıyla değerlendirilemediğini söyledi.
Öveç, “Bugün terörsüz bir Türkiye’ye inanıyoruz. Terörsüz bir geleceğin Hakkâri’yi umduğu noktaya taşıyacağına inancımız tamdır” dedi.
Kentin kalkınması için lojistik altyapının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Öveç, “Hakkâri’de en hızlı çözüm üretilmesi gereken alan lojistiktir. Bu konuda devletimizin, hükümetimizin ve yerel aktörlerin koordineli çalışması büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hakkâri’ye yönelik ilgisi ve desteği dolayısıyla teşekkür eden Öveç, “Allah devlet büyüklerimizden ve hükümetimizden razı olsun” dedi.
MÜSİAD’ın “Birlikte çalışalım, birlikte üretelim, birlikte büyüyelim” anlayışıyla hareket ettiğini belirten Öveç, Hakkâri’nin genç nüfusuna da dikkat çekti:
“Hakkâri, Türkiye’nin en genç illerinden biridir. Bu genç nüfus bizim en büyük gücümüzdür. Gençlerimiz kalkınmış, üretken bir Hakkâri vizyonunun taşıyıcıları olacaktır.”
Hakkâri’nin gelecekte göç veren değil, göç alan bir şehir olacağına inandığını dile getiren Öveç, sınır ticaretinin geliştirilmesi, sanayinin teşviki ve genç istihdamının artırılması gerektiğini kaydetti.
Teşkilatına ve MÜSİAD ailesine teşekkür eden Öveç, “Yeni görevlendirilecek kardeşimize Rabbim’den muvaffakiyetler diliyorum. MÜSİAD’da emeklilik yoktur; bu davada hizmet eden herkesin yeri kalbimizdedir” ifadelerini kullandı.