Konya'da lise öğrencisi 17 yaşındaki G.A.'nın (17), "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" vaadiyle kandırılıp cinsel istismara uğramasına ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı.
Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Konya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
"İradesi hileli hareketlerle sakatlandı"
DHA'nın haberine göre, iddianamede, "MİT'e eleman olarak seçtikleri şeklinde, basit yalanı da aşacak şekilde mağdurun kandırılıp iradesinin hileli hareketlerle sakatladığı" belirtildi.
İddianamede, Ahmet Mandal'ın G.A.'ya yönelik diğer şüphelilerin de katılımıyla zincirleme suç kapsamında birden fazla kez cinsel istismarda bulunduğu, bu eylemleri sırasında mağduru alıkoymak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlediği, şüpheliler Harun Avcu, A.A., Asuman Sahar Koleri, M.K. ve Asuman Sahar Koleri'nin okulunda hizmetli olarak çalışan H.K.'nin Ahmet Mandal'a iştirak ettikleri, evine gitmek istemesine rağmen şüpheli Ahmet Mandal tarafından G.A.'nın tehdit ile alıkonulduğu kaydedildi.
"Jandarmada boş koğuşta gecelemişler"
Savcı, iddianamesinde, mağdur G.A.'nın Ahmet Mandal tarafından Konya'nın ilçesindeki jandarma karakoluna götürüldüğünü, burada görevli nöbetçi uzman çavuş B.K.'nin Ahmet Mandal ile G.A.'nın birlikte boş koğuşta gecelemelerine izin verdiğini de anlattı.
İddianamede, B.K.'nin de istismar ve kişiyi hürriyetinden alıkoyma eylemine yer ve imkan sağlama suretiyle yardım ettiği kaydedildi.
İddianamede ayrıca, olay tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan mağdur K.K.'ye yönelik de Ahmet Mandal'ın sarkıntılık boyutunu aşmayacak şekilde birden fazla kez cinsel istismarda bulunduğu aktarıldı.
MİT'e başvuru dilekçesi hazırlamış
Savcı, iddianamesinde, Ahmet Mandal'ın evinde ve üzerindeki aramalarda bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı'na başvuru dilekçesi ile "özel istihbarat grubu" yazılı kartların ele geçirildiğini, dijital materyallerin de Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gönderildiğini belirtti.
Açıklaması bulunmayan para transferi
İddianamede; tutuklu bulunan Ahmet Mandal, Harun Avcu, Asuman Sahar Koleri ile tutuksuz A.A. ve M.K.'nin banka hesap hareketlerinin incelendiği, A.A.'nın hesabından Asuman Sahar Koleri'nin hesabına açıklaması bulunmayan 54 bin lira para transferi yapıldığı ifade edildi.
37'şer yıla kadar hapis talebi
Savcı, Ahmet Mandal, Harun Avcu, Asuman Sahar Koleri hakkında; "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 37'şer yıla kadar hapis; tutuksuz A.A., M.K., B.K., H.K. için ise "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından hapis cezası istedi.