Meydanlarda Halay, Şantiyelerde Mesai: Hakkari’de İşçiler 1 Mayıs’ı Çalışarak İzledi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Yüksekova'da renkli görüntülerle kutlanırken, kutlama alanına sadece birkaç metre mesafede bazı işçiler bayramı çalışarak karşıladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen 1 Mayıs etkinlikleri coşkuyla sürerken, kutlamaları yakından izleyen ama dahil olamayan inşaat işçilerinin görüntüsü dikkat çekti. Emek ve Demokrasi Platformu’nun öncülüğünde düzenlenen kutlamalara KESK, DİSK/Genel-İş Sendikası, Hakkari Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Engelliler Derneği, Hakkari Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve TMMOB gibi birçok demokratik kitle örgütü ve sendika destek verdi.

Yüksekova’daki eski Cilo Stadyumu’nda düzenlenen mitinge Hakkari merkez, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinden kamu emekçileri katıldı. Etkinlik öncesinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan yüzlerce kişi, sloganlar ve dövizler eşliğinde yürüyerek alana ulaştı. Alanda davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, emek ve demokrasi talepleri dile getirildi.

Ancak kutlamaların hemen yanında farklı bir manzara vardı. Aynı saatlerde bir inşaat şantiyesinde çalışan ustalar, ellerinde mala ve küreklerle işlerine devam ederken, bir yandan da kutlama alanındaki halayları ve konuşmaları izledi. 1 Mayıs’ın emekçilerin bayramı olduğunu hatırlatan işçiler, "Biz de 1 Mayıs’ı çalışarak kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu çarpıcı görüntü, Türkiye’de örgütsüz emek sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Sendikaların ve platform temsilcilerinin kürsüden dile getirdiği taleplerle, kutlama alanına birkaç metre mesafede yaşanan gerçeklik arasındaki uçurum ise dikkat çekiciydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Trafik kazası : 2 yaralı
Özdel için adalet çağrısı
Kazada Hakkarili Can hayatını kaybetti
Taziye teşekkür mesajı
26,5 milyon liralık destek