Leyla Güven’in eylemi 150’nci gününde

Tecridin kaldırılması talebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdüren Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in eylemi 5’inci ayını geride bıraktı. 

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in 7 Kasım 2018 tarihinde Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde başlattığı ve tahliyesi ardından evinde sürdürdüğü açlık grevi 150'nci gününde.  
 
Aynı taleple Federe Kürdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde açlık grevine başlayan HDP üyesi Nasır Yağız 137, Strasburg’da 14 kişi ve Galler’de İmam Şiş’in 111, cezaevlerinde 16 Aralık’ta başlayan tutuklular 112 gündür eylemde. Açlık grevleri 1 Mart itibariyle tüm cezaevlerine yayıldı. 

HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç'ın partilerinin Diyarbakır İl Örgütü binasında başlattığı eylem de 3 Mart’tan bu yana devam ediyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Kırşehir Su Tesisatçısı — Karasal İklim ve Kireçli Su Kaynaklı Tesisat Sorunlarına Kesin Çözüm
Kürtler savaşa çekilmek istendi
Süreç ve Yasa Çağrısı
Heyetten Açıklama
Hakkari Boya Badana: Sarp Dağların ve Sert Kış Şartlarının Zorluklarına Uygun Çözümler