Kurtulmuş’tan çerçeve yasa açıklaması

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, çerçeve yasa ile Türkiye’de genel af olmayacağını belirterek, yasanın feshin tespitiyle yürürlüğe gireceğini belirtti.

Kastamonu’nda “İnebolu'ya İstiklal Madalyası Takdim Töreni”nde konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, çerçeve yasaya dair değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, “Yeni dönemin kapıları bu yasanın kabulüyle birlikte sonuna kadar açılacak. Türkiye'de yepyeni bir kardeşlik dönemi başlayacaktır. İnşallah artık bu memleketin hiçbir dağında, hiçbir ovasında silahların, bombaların sesi olmayacak. Bu ülkenin her bir köşesinde barışın, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin türküleri söylenecek. Bu yasayla asla Türkiye'de bir genel af anlayışı ortaya konulmayacak. Yasa, feshin tespitiyle yürürlüğe girecek” dedi.

Meclis’te kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarında sona gelindiğine işaret eden Kurtulmuş, “Ete kemiğe bürünen, bütün partilerimizin ortak iradesiyle hemen hemen bütün partilerimizin ortak iradesiyle bir yol haritası olarak raporlaştırılan bu çalışmaların sonucunda belli bir safhaya geldik” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 50 yılına mal olan Kürt meselesinin çözümünde sona gelindiğini ifade eden Kurtulmuş, “Önümüzde, yine ümit ederiz ki partilerimizin tamamının uzlaşısıyla ortaya çıkacak olan bir yasal düzenleme sürecini hep birlikte idrak edeceğiz” dedi.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şunu da açıklıkla ifade etmek isterim ki; mesele sadece bir yasa hazırlanması da değildir. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde her hafta birçok yasa çıkıyor. Türkiye’de gerektiğinde başka yasalar da çıkar. Mühim olan mesele; yeni bir dönemin kapılarının açılmasıdır. Yeni bir dönemin kapılarında silaha yer yok, kavgaya yer yok, tefrikaya yer yok Akif’in dediği gibi. ‘Sen Türksün, ben Kürdü’ mefhumuna asla yer yok. ‘Sen Alevisin, ben Sünniyim’ tartışmasına, ayrışmasına asla yer yok. Yeni dönemin kapıları Allah’ın izniyle bu yasanın kabulüyle birlikte sonuna kadar açılacak, Türkiye’de yepyeni bir kardeşlik dönemi başlayacaktır. Ve asla bu yasa ile Türkiye’de dediğim gibi bir genel af anlayışı ortaya konulmayacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

İstanbul Klima Tamir Onarım Servisi: Konforunuzu Koruyan Profesyonel Çözüm Rehberi
İstanbul'da Küçülen Aileler Depolamaya Yöneliyor
Toplantısı Gerçekleştirildi
Davutoğlu Siyaseti Bıraktığını Açıkladı
Cuma günü Meclis’e gelebilir