Korona virüsü salgını: 41 kişi daha öldü, 1610 yeni vaka tespit edildi

Sağlık Bakanlığı, korona virüsü nedeniyle 41 kişinin daha öldüğünü ve 1610 kişide virüse rastlandığını açıkladı.

 Türkiye’de korona virüsü (Covid-19) salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 41 artarak 4 bin 96’ya yükseldi. 1610 yeni vaka tespit edilirken toplam vaka sayısı 148 bin 67’ye çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 2 bin 4 kişi daha hastalığı atlattı ve iyileşenlerin sayısı 108 bin 137’ye ulaştı.

42 bin 236 yeni testle birlikte toplam test sayısı 1 milyon 589 bin 625 oldu.

Hastalardan 906’sı yoğun bakımda tedavi görürken 474 kişinin entübe (solunum cihazına bağlı) olduğu belirtildi. Dün yoğun bakımdaki hasta sayısı 944, entübe hasta sayısı da 490 olarak açıklanmıştı.

Son 24 saatteki gelişmeleri Twitter hesabından değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yoğun bakım hasta sayımızla yoğun bakıma giren hastalarımızdan vefat edenlerin oranı azalıyor. İyileşme hızındaysa öngörülebilir bir yavaşlama var. Koronavirüsün yayılmasına karşı verdiğimiz mücadelede evde kaldığımız günlerin rolü çok büyük. Evde kalalım” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Öcalan mesajına açıklama
İstanbul’da Güvenilir Kozmetik Tedarikinin Yükselen Adresi
Bartholomeos’a ziyaret
Kadın elinin değdiği yerde huzur ve düzen olur
Bu Suçlar Yararlanamayacak